Sivil toplum projelerine sağlanan desteğin arttırılması için STK dışı destekler önemli rol oynamaktadır. Vakıf ya da dernek üyelerinin en büyük amacı kamuoyu desteğini arttırmak olmalıdır. Bu doğrultuda sosyal medya dernekler ve STK kuruluşları için en önemli araçtır. Bu aracın etkin bir şekilde kullanılabilmesi için vakıf ve dernek sosyal medya yönetimi konusunda profesyoneller ile iş bilirliğine gidilmesi gerekmektedir.
Sosyal medya kullanmak, sürekli etkileşim halinde olup paylaşımlar yapmak bu alanda profesyonel sosyal medya yönetimi yapıldığı anlamına gelmez. Vakıf ve Dernekler tüzel kişilikler olduğu için sahip olduğu kitle sadakatini korumalı ve bununla birlikte kitle artışını sağlayabilmelidir. Profesyonel sosyal medya yönetimi için tutarlı paylaşımlar, kaliteli görseller, paylaşım stratejileri, kitle hedeflemesi, farklı mecralar ve ilgi çekici içerik paylaşımı destekçi sayınızın artmasında önemli bir rol oynayacaktır. Tabi bunlar buzdağının sadece görünün kısmını oluşturmaktadır. Arka planda kullanılan otomasyonlar, reklam dönüşüm stratejileri, re-marketing, viral çalışmalar ve funnel kurma gibi faktörler de mevcut.
Tüm bu karmaşık görünen stratejinin planlı ve profesyonel bir şekilde yürütülebilmesi için sosyal medya danışmanları ile çalışmalısınız. Tabi herhangi bir sosyal medya danışmanı ile çalışmak kitle sayısını arttırmak ve etkileşim halinde olmak için yeterli değildir. Bunun en büyük nedeni, çalışmış olduğunuz sosyal medya ajansı ya da danışmanının birden çok sektörde çalışmasıdır. Örneğin; bir sosyal medya yönetimi ajansı hem sokak hayvanları koruma derneği ile çalışırken hem de bir saç ekimi merkezi ile birlikte çalıştığını görebilirsiniz. Tabi bu çalışılan müşteri sayısı ve farklılığı genellikle 20’den fazla olabilmektedir.
Bu noktada sadece STK faaliyetleri ile ilgili hizmet veren bir firma ile çalışmak en doğru seçim olacaktır. ELKA GROUP STK Geliştirme Hizmetleri sadece sivil toplum kuruluşları ile çalışmakta ve tüm süreçlerde uzman ekibiyle destek sağlamaktadır.
ELKA GROUP Dernek Sosyal Medya Yönetimi
Öncelikle ELKA GROUP STK Geliştirme Hizmetlerini tanıyarak alacağınız hizmetin kalitesini ve etkisini ölçebilirsiniz. ELKA GROUP 2008+ yılından beri aktif olarak vakıf ve dernek kurmak isteyen STK gönüllülerinin yanında yer almaktadır. İhtiyaç duyulabilecek tüm süreçlerde alanında uzman ve profesyonel ekip ile destek bürokratik süreçler sivil toplum kuruluşları adına yönetilmektedir. Tek bir alanda faaliyet yürütüyor olunması, bu alanda marka olmamızı sağlamıştır.
Bugüne kadar 100’den fazla STK’nın sosyal medya yönetimini yapmış ve marka yönetim stratejisini geliştirmiş olmanın verdiği tecrübe ile en iyi hizmeti sunmaktayız. ELKA GROUP ile çalışmanın avantajları:
- 100+ ve üzeri STK ile çalışmış olmanın verdiği tecrübe
- Sadece Vakıf ve Dernekler ile çalışması
- Sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacını biliyor olmak
- STK yardım kampanyalarına aktif katım sağlama başarısı
- Yüzlerce oluşturulmuş aktif sosyal medya katılım stratejisi
- STK alanında sahip olunan aktif kitle portföyü
- Sadece STK alanında çalışan uzman sosyal medya danışmanı ekip üyeleri
Sosyal medya yönetimi için yukarıda yer alan avantajlar size sunduklarımızın sadece bir kaçını oluşturmaktadır. Kitle ile aktif bir şekilde iletişime geçebilmek, onların beklentisini karşılamak ve kampanyalarınıza aktif katılım sağlamak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.
STK Sosyal Medya Yönetimi Stratejimiz
Vakıf ve dernek faaliyetlerinizin aktif bir şekilde duyulması ve sizi takip eden kitlelerin yaratılması için neler yapıyoruz? Başarımızın sırrı nedir? Nasıl aktif bir sosyal medya yönetimi stratejisi oluşturuyoruz?
Kitle Tanımlama
Sosyal medya stratejisi yürütebilmek için öncelikle hitap edilen kitlenin tanınması gerekiyor. Bir STK olarak hayvanları koruma derneği, yardımlaşma derneği, mesleki dernekler ya da alanlarda faaliyet gösteren 3. sektör kuruluşlarından olabilirsiniz. Bu doğrultuda ilgili kitleyi tanımak ve onların etkileşim sağlayacağı kampanyaları oluşturmak, doğru yönde ilerlemenizi sağlayacaktır.
Kanal Belirleme
Hangi sosyal medya araçlarını kullanmanız gerekiyor? Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin ve Pinterest sırasıyla en çok kullanılan sosyal medya mecraları arasında yer almaktadır. Genellikle ilk üç sırada yer alan uygulamalar kullanılsa da, farklı dernekler için kullanılan kanal sayısının arttırılması gerekir. Örneğin; mezunlar derneği takipçi kitlesini arttırmak ve etkileşime geçmek istiyorsa, Linkedin kullanılabilecek en önemli araçlar arasında yer alır.
Strateji Belirleme
Etkileşim yaratmak için bir strateji oluşturulması ve o strateji çerçevesinde paylaşımlar yapılması gerekiyor. Her ne kadar paylaşımlar bir birinden bağımsız gözükse de, tek bir hikayeye sahip olması stratejiye sahip olması gerekir. Bu doğrultuda kullanıcı tarafından basit bir algı çerçevesi oluşup, harekete geçirmek daha kolay olacaktır. Gerekli hareketi ve dönüşümü sağlamak için inofrafik paylaşımlar, video, görsel, yazılı görsel vb. doneler kullanılır.
Tutarlı Paylaşımlar
İçerikler, kullanılan şablonlar ve renkler arasındaki uyum, kitle tarafından güven duyulmasını sağlamaktadır. Bu doğrultuda paylaşım zamanlaması ve anlamsal içerik tutarlı olmalıdır. Sürekli aynı mesaja maruz bırakılan kitle, belirli bir zaman sonra sizi tanımaya başlayacaktır. Bu tutarlı paylaşımlar kullanıcı algısında yer edinene kadar devam edilir. Ardından son aşama olarak STK projelerine katkı sağlanması adına çalışmalar yürütülür.
Otomasyon Kullanımı
Samimi paylaşımlar ve gerektiğinde mizah kullanımı takipçiyle sıkı bağ kurmanızı sağlayacaktır. Ancak bu durum otomasyonların kullanılmaması gerektiği anlamına gelmemeli. Paylaşım planlaması, aynı anda tüm mecralarda paylaşım, etkileşim izleme, dönüşüm oranları ve kitle hareketi gibi durumlar güncel yazılımlar ile takip edilir.
Sizde vakıf ve sosyal medya yönetimi alanında profesyonel destek sağlayan ekibimizle tanışmak için bizleri arayabilir ve ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. STK Projelerinizi başarıyla gerçekleştirmek, kuruluş amaçlarınızı benimsemek ve beklenti üstü başarı sağlamak ELKA GROUP kurumsal kültürümüzün dinamiğini oluşturmaktadır.
Yorum Yok